"Actualment
estem treballant en crear com a postre el gol d’en
Messi. Aquell que li va fer al Getafe"
A
través de la música també es
poden crear plats?
I
tant que si. Fins i tot ens van fer un encàrrec
de fer un llibre on relacionés alguns compositors
clàssics amb plats. No em considero un expert
amb música clàssica ni molt menys, però
va ser un exercici on havia de cercar música
i autors a través de diferents conceptes i,
realment, va ser molt interessant i divertit.
Tornant
a les vostres arrels i al vostre punt de partida,
que creus que has heretat de la vostra mare quan hi
ets a la cuina?
Crec
que la mare ens ha donat la capacitat de sacrifici,
de treball de generositat. De saber que hem de dedicar
temps a la cuina. I també amb quedo amb aquesta
sensació de força i d’energia
que tant li valoro. Sobre tot aquestes ganes que té
la gent generosa de fer-ho bé.
Hi
ha límits en el món de la cuina o, només,
aquells que es posa el cuiner?
Jo
crec que no hi ha límits, només els
que es posi cadascú. El cuiner, poc a poc,
va veient que coses que semblaven impossibles es poden
fer. Considero que es un mon obert i que te un munt
de recorregut encara.
Noteu
que, cada cop, la gent confia més en vosaltres?
En els vostres plats?. Que sou una referència
a nivell mundial?. Noteu una miqueta aquesta pressió?
El
que notem es que la gent ve amb les expectatives molt
altes i a nosaltres ens satisfà. També
es cert que això, d’alguna manera, genera
una pressió assumida per la qual sabem que
no podem defraudar. I ho tenim present. Aquesta pressió
mirem de traslladar-la a tot el nostre equip i al
nostre entorn. El fet de ser tres també ens
ajuda a suportar-la millor. La nostra intenció
es que tota la gent que ve al “Celler de Can
Roca” amb aquestes expectatives pugui marxar
contenta.
Esperàveu
aquesta tercera Estrella Michelin?
La
veritat es que feia temps que la gent ens deia que
la mereixíem. Però sincerament per nosaltres
no era tant important. El més important era
veure que la gent venia i que el restaurant estava
ple encara que no arribés. D’alguna manera,
això és el que dóna sentit al
restaurant, molt més que altres reconeixements.
Perquè no ha estat mai un objectiu aconseguir
premis. No puc dir que no la esperéssim perquè
és cert que hi havia molt de rebombori, sobretot
els dos anys anteriors. I rebre-la, reconec, que va
ser com un alliberament.
L’entesa
entre els tres germans es una de les claus de l’èxit
del Celler de Can Roca? Perquè treballar amb
la família no sembla fàcil de vegades....
És
evident que si. Nosaltres hem tingut sort amb aquest
tema de treballar tots tres plegats. Ens hem entès
bé amb tota la naturalitat de món i
no ha hagut mai cap problema. D’altra banda,
també és cert que aquesta manera de
funcionar ens dona una característica especial
que la fa diferent de totes les altres cases. I entenc
que es un valor afegit.
I
a partir d’ara quines fites us queden per aconseguir?.
Gaudir
del que hem fet, nosaltres no volem conquerir el món.
Això no vol dir que no fem altres coses, que
de fet ens proposen bastants i hem de dir que no molts
cops. Però volem fruir d’aquesta feina,
d’aquest moment i d’aquest restaurant
que tenim ara que es el que sempre hem somiat. Hem
aconseguit allò que volíem, estem molt
contents i volem gaudir-ho.
I
abans de marxar en Joan ens deixa anar una primícia...
Actualment
estem treballant en crear com a postre el gol d’en
Messi. Aquell que li va fer al Getafe. Volem que els
nostres clients, siguin de l’equip que siguin,
puguin “menjar-se” aquesta obra d’art
futbolística. I a més la servirem amb
locució inclosa d’en Joaquim Mª
Puyal.
continúa...
|